השילוב של ביצוע דיאטה תזונתית ואימון גופני הוא הכרחי לתהליך הפחתת במשקל אך רבים מהמתאמנים חשים תחושה של תסכול כאשר הם מסיימים את האימון אירובי, והמכשיר הכושר מציין את סכום הקלוריות ששרפו, ומיד חולפת בראשם המחשבה, שכל המאמץ שהשקיעו שווה רק לאכילה של פרוסת לחם. כל הסיבות מדוע אימון שווה הרבה יותר מסך כמות הקלוריות ששרפנו.
1. ההוצאה הקלורית לא מסתיימת מיד בסיום האימון
הגוף אינו מכונה, שמפסיקה את פעילותה מיד בסיום האימון. לאחר האימון ועד למספר שעות קצב חילוף החומרים של הגוף עדיין גבוה. בזמן הקצר לאחר האימון הגוף מתאושש מהאימון עצמו בצורה הדרגתית, ירידה של קצב לב ירידה ברמות הורמוני המאמץ ובטווח ארוך יותר מתרחשים תהליכים לחידוש מאגרי האנרגיה בשרירים. כל אלה גורמים לשריפת קלוריות מוגברת נמשכת מספר שעות גם לאחר שסיימנו את האימון ולעיתים השריפה המצטברת מסיום האימון מגיעה עד למחצית מהקלוריות ששרפנו בזמן האימון עצמו.
2. ככול שנתאמן יותר נגדיל את סכום שריפת הקלוריות
תוך כדי אימון אנו משפרים את תפקוד מערכות הגוף מייעלים את תהליכי יצירת האנרגיה ומשפרים את הכושר הגופני, בכך אנו משפרים את יכולת הגוף לשרוף יותר קלוריות בזמן האימון עצמו. התמדה של אימונים למשך שלושה חודשים תגרום לשריפת קלוריות הגדולה ב-30% יותר מאשר אימוניים התחלתיים בהשוואה לאותו פרק זמן.
3. שיפור בשריפת הקלוריות במנוחה
אימון אירובי בשילוב עם אימון משקולות מגדיל את המסה השרירית בגוף. מכוון שרקמת השריר היא הצרכנית העיקרית של האנרגיה במהלך היום. ככול שמסת רקמת השריר בגופנו עולה, קצב חילוף החומרים הבסיסי של הגוף גדל וכך נשרוף יותר קלוריות בכל מהלך היום.
4. אפקט מצטבר
טעות היא לבחון את שריפת הקלוריות בכל אימון בפני עצמו, יש לקחת בחשבון את השפעה המצטברת של כל האימוניים. לאדם בעל כושר גופני ממוצע באימון של כ-40 דקות שריפה ממוצעת באימון היא בין כ-300 -400 קלוריות. בהנחה שהוא מתאמן 3 פעמים בשבוע מדובר על הוצאה של כ 1000 קלוריות בשבוע . בחודש הוא ישרוף קלוריות השוות לשריפה של יותר מחצי קילו ממסת השומן בגוף רק באמצעות האימון הגופני.
5. ירידה ברגישות לאינסולין
אימון גופני עוזר בתהליך הרזייה, לא רק באמצעות שריפת הקלוריות אלה בעיקר אימון גופני גורם לשיפור ברגישות הגוף להורמון האינסולין . עמידות של הגוף לאינסולין שמאופיינת ברמות גבוהות של אינסולין גורמות לכך שקלוריות שאנו צורכים במזון במהלך היום חלק ניכר מהן אינו יכול להיכנס לתאי השריר, והופך לרקמת שומן אך כאשר הרגישות לאינסולין יורדת יותר סוכר נכנס לתוך תאי השריר ומנוצל ותהליך הפחתת המשקל הופך לקל יותר.
6. בריאות
לאימון גופני ערך בריאותי חשוב ביותר. אחרי הפסקת עישון, ביצוע פעילות גופנית הוא המרכיב המשמעותי בשיפור המצב הבריאותי. הפעילות הגופנית מונעת את רוב סוגי המחלות החל מרוב מיני מחלות הסרטן, משפרת את תפקוד מערכת החיסון את מונעת את רוב המחלות הכרוניות. פעילות סדירה גם מונעת את רוב הכאבים האורטופדיים כגון כאבי גב, ברכיים ועוד, ולכן משפרת בצורה משמעותית את תוחלת החיים. וזאת באופן ישיר ועצמאי ללא קשר למשקל הגוף או תזונה, או גנטיקה.
7. ירדה בתאבון ומודעות לתזונה
אימון גופני לאורך זמן גורם לירידה בתאבון ולמודעות תזונתית גדולה יותר. אומנם אימון קל מגביר את התיאבון אבל אימון בדרגת קושי בינונית נמצא כמפחית את התיאבון, גורם לצריכה תזונתית מבוקרת יותר במהלך היום וגורם למתאמנים גם לבחור לאכול מזון בריא יותר. השפעה של האימון על התאבון היא גם הורמונלית ירידה בהפרשה של הורמונים מעוררי רעב, וגם השפעה פסיכולוגית.
8. ירידה ברקמת השומן באזור הבטן
ידוע שלא ניתן להשפיע בצורה מקומית על שריפת שומנים באזור מסוים עם באמצעות דיאטה או באמצעות אימון גופני ממוקד כגון תרגילי בטן . אך אימון אירובי לאורך זמן גורם לירידה בהקיף הבטן על ידי ירידה ברקמת השומן באזור הבטן שהיא השמנה המסוכנת יותר מבחינה בריאותית. מפתיע אבל מחקרים מצאו הפחתת היקפים גם ללא דיאטה וגם ללא ירידה במשקל.